U Jablaničkom okrugu 498 zaraženih osoba

Na području Jablaničkog okruga od početka epidemije koronavirusa do danas ukupno je zaraženo 498 osoba, a od toga u Leskovcu 339, rekla je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije Aleksandra Nikolić, vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Proteklog vikenda obavljeno je testiranje 200 radnika kompanije Jura u Leskovcu i još uvek se čekaju rezultati iz laboratorije u Batajnici, a kada je u pitanju epidemiološka situacija u  drugim firmama  koje takođe posluju u Leskovcu, postoje samo pojedinačni slučajevi.Takozvana „kriva“ praćenja rasta epidemije krenula je od pre tri dana naniže i očekivanja su da se tako i nastavi, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu. 

U Covid centru Opšte bolnice u Leskovcu, prema poslednjim podacima ukupno je hospitalizovano 119 pacijenata. Danas je primljeno novih 16, otpuštena su 22, dok u Klinički centar Niš nije upućen nijedan.

Od 111 pristiglih rezultata testova, 8 je negativnih, a 103 su pozitivna, kazao je Nebojša Dimitrijević, direktor ove zdravstvene ustanove.

Hospitalizovana su 34 radnika kompanije Jura, a od troje novozaraženih zdravstvenih radnika, dva su anesteziologa i oni su upućeni u Klinički centar Niš. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*