U Jablaničkom okrugu završni test iz srpskog jezika polagalo 1 680 đaka

arhiva

U Srbiji je danas testom iz maternjeg odnosno srpskog jezika, započelo trodnevno polaganje završnog ispita za buduće srednjoškolce. Na području Jablaničkog okruga, ovo pravo imalo je 1.760 učenika, a iskoristilo ga je 1.680. Za područje grada Leskovca,  od 1.198 đaka, test je polagao 1.141 učenik.

Test je, na 14 punktova u Jablaničkom okrugu, među kojima 8 na teritoriji grada Leskovca, počeo na vreme u 9 časova, a završen je u 11. Čitav proces polaganja protekao je bez problema.

U saradnji sa lokalnom samoupravom u Leskovcu je organizovan prevoz učenika do punktova, dok su za bezbednost đaka brinuli službenici Policijske uprave.

Novina ove godine je da su testovi odvezeni u skrining centar u Nišu, dok su supervizori snimali njihovo otvaranje, odnosno zatvaranje.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u utorak, 28. juna, polaže se test iz matematike, a dan kasnije biće organizovano i polaganje kombinovanog testa sa zadacima iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije.

Preliminarni rezultati biće objavljeni na nivou škola i portalu Moja srednja škola u petak 1. jula, dok će konačni biti poznati 5. jula. Krajnji rezultati raspodele znaće se 13. jula, a upis učenika u srednje škole zakazan je za 14. i 15. jula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *