U kompaniji “Aunde” obezbeđen posao za 44 žene koje su na trudničkom i porodiljskom odsustvu (VIDEO)

Ukupno 44 žene, bivše radnice „Džinsija“, koje su, u ovom trenutku, na trudničkom i porodiljskom odsustvu, imaju obezbeđen posao u italijanskoj kompaniji „Aunde“, pod uslovom da to žele, istaknuto je prilikom posete gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, ovoj kompaniji.

„Aunde“ je zakupivši prostor nekadašnjeg Društevnog preduzeća „Sintetike“ počeo sa probnim radom 1. avgusta.

Četrdesetoro zaposlenih i četrdeset mašina je trenutno u italijanskoj kompaniji „Aunde“ u Leskovcu , čiji je plan da do 1. septembra tekuće godine zaposli ukupno 300 radnika, s obzirom na to da su njene potrebe mnogo veće, naročito kada su u pitanju šivači. Ova kompanija u Srbiji posluje od 2014. godine, tačnije u Jagodini, gde ima tri proizvodna pogona i oko 900 zaposlenih, tako da su iskusni radnici iz ovog grada, zaduženi za sprovođenje obuke u Leskovcu.

Prilikom posete „Aunde-u“, gradonačelnik Goran Cvetanović se osvrnuo i na situaciju sa kompanijom „Džinsi“, koja, kako je rečeno, još uvek nije isplatila zaostale zarade radnicima.

U slučaju neizmirenja ovih obaveza, najkasnije do 30. avgusta, lokalna samouprava ima zakonske mogućnosti da zadrži opremu i robu, koja je ostala u „Sintetici“, nakon odlaska turske firme.

Podsetimo, italijanska kompanija je, na osnovu ugovora, koji je potpisala u toku prošle nedelje sa lokalnim rukovodstvom, u obavezi da u naredne tri godine zaposli 350 radnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *