U leskovačkoj Kompaniji DCP Hemigal najavljuju nova zapošljavanja

 

Leskovačka kompanija “DCP Hemigal” koja se punih 25 godina bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata i dezinfekcionih sredstava, otvoriće u septembru novi proizvodni pogon u industrijskoj zoni grada i pored postojećih 115 stalno zaposlenih radnika, uposliti još deset novih, najavljeno je prilikom današnje posete gradonačelnika Leskovca Goran Cvetanović ovoj firmi.

Ova kompanija je do juna 2006. godine obavljala svoju delatnost na više iznajmljenih lokacija u Leskovcu. Nakon toga, kompletna proizvodnja, laboratorije za razvoj i kontrolu kvaliteta, kao i magacini objedinjeni su u novi  objekat u gradskoj industrijskoj zoni. Danas, DCP Hemigal godišnje proizvede oko 6 miliona jedinica proizvoda, a u svom asortimanu ima preko 200 artikala koji se izvoze u zemlji i inostranstvu.

Zbog povećane potražnje za dezinfekcionim sredstvima, u ovoj firmi nekoliko nedelja pre početka vanrednog stanja uvedena je treća smena, a primeljeno je i petoro, kako vlasnik kompanije kaže, izuzetno kvalitenih i odgovornih ljudi koji će ostati da rade.

DCP Hemigal je među prvima uplatio milion dinara na donatorski račun grada Leskovca za borbu protiv virusa Covid-19, a pored toga ova firma je donirala i medicinski alkohol leskovačkoj Opštoj bolnici.

Ova kompanija dobitnik je Oktobarske nagrade grada Leskovca u 2018. godini, kao i nagrade kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju privrede, preduzetništva i društvene vrednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *