U leskovačkoj Kovid bolnici zabeležen jedan smrtni slučaj, ukupan broj obolelih u okrugu 310

U leskovačkom Covid centru  u kojem je hospitalizovano ukupno 115 pacijenata, u poslednja 24 časa zabeležen je jedan smrtni slučaj zbog posledica virusa Kovid 19.

Kada je reč o broju novooboleliha na području Jablaničkog okruga zvanično je registrovano još 9 slučajeva, od ukupno 162 testirana lica.

Od ovog broja u Leskovcu su tri novoobolela, u Vlasotincu četiri, u Lebanu i Bojniku po jedan.

Uzimajući u obzir poslednje pristigle podatke, od početka epidemije na teritoriji okruga potvrđeno je 310 slučajeva Kovida 19, od čega u Leskovcu 205, u Vlasotincu 80, Bojniku 12, Lebanu 9 i Medveđi četiri lica.

U leskovačkom Zavodu za javno zdravlje navode da se nastavlja trend opadanja procenta pozitivnosti i da sada iznosi 5,5 procenata.

Do sada su u Kovid i privremenim bolnicama izlečena i otpušena ukupno 172 pacijenta sa područja Jablaničkog okruga, što čini 55,5 procenata od ukupnog broja potvrđenih slučajeva.

Među zdravstvenim radnicima je 78 obolelih od koronavirusa, i tu se beleži trend opadanja.

Od početka epidemije na nivou okruga testiranje je obavljeno za 2 792 lica, od toga samo u Leskovcu 1 563, a rezultati se čekaju za 267lica.

Pod zdravstveni nadzor stavljeno je ukupno 1 651 lice, u Leskovcu 1 287.

Kada je reč o broju osoba koje se nakon povratka iz inostranstva nalaze u kućnoj izolaciji taj broj u okrugu iznosi 1 099, a u Leskovcu 888.

One thought on “U leskovačkoj Kovid bolnici zabeležen jedan smrtni slučaj, ukupan broj obolelih u okrugu 310

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *