U leskovačkom zatvoru osuđenik i pripadnik obezbeđenja na bolničkoj nezi zbog zdravstvenih tegoba

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je danas da u srpskim zatvorima nema osuđenika inficiranih koronavirusom, dok je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Leskovcu utvrđeno prisustvo ovog virusa.

Zbog polutačnih i neproverenih informacija koje su se pojavile u određenim medijima u vezi sa brojem zaraženih koronavirusom u Okružnom zatvoru u Leskovcu, Uprava naglašava da se jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje nalaze na bolničkoj nezi zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Iz mera predostrožnosti, u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi se 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali konktakt sa  obolelim komandirom. Uprava Zavoda je sa njima u svakodnevnom kontaktu i oni se dobro osećaju.

Nekima  4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome koronavirusa. Međutim, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa.

Uprava ponavlja da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u Zavod beskontaktnim toplomerom meri telesna temperatura, a u slučaju da je ona povišena oni se odmah vraćaju kući, uz obavezu da se jave lekaru.

Takođe, zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lice, rukavice, a dezinfekcija svih prostorija obavlja se više puta u toku dana.

Zavodima se redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora – Kazneno popravni zavodi u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu i KPZ za žene u Požarevcu, pri čemu se dnevno proizvede približno 6.000 zaštitnih maski, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*