Ukupno 214 domaćinstava u Leskovcu će energetski unaprediti svoje kuće ili stanove

U okviru Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije za porodične kuće i stanove na području grada Leskovca za fizička lica, koji je trajao do 31. decembra 2023.  godine, stiglo je ukupno 230 prijava građana. Kako navode u Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave, od ovog broja 214 ispunjava uslove predviđene konkursom.

Aleksandra Stojilković, energetski menadžer Gradske uprave Grada Leskovca objašnjava da je u okviru javnog poziva raspisanog u 2023. godini postojala novina, koja se odnosila na podnošenje rešenja o upotrebnoj dozvoli.

U prošloj godini, odobreno je 214 prijava građana, a prema rečima energetskog menadžera, s obzirom na to da su ugovori spremni, njihovo potpisivanje može da se očekuje u idućem mesecu. Ali pre toga, kako dodaje, potrebno je da prođu proveru u resornom Ministarstvu. Rok za izvođenje radova po ugovoru je kraj jula tekuće godine.

Inače, podseća Stojilković, javni poziv za privredne subjekte za učešće u energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Leskovca traje do 2027. godine.

U 2024. godini javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije za porodične kuće i stanove na području grada za fizička lica, po svemu sudeći, će biti raspisan u narednih mesec i po dana, nakon odobrenja Ministarstva rudarstva i energetike. Grad Leskovac je za ovu namenu u budžetu opredelio 18 miliona dinara, a ista suma novca će biti izdvojena i iz republičkog budžeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *