U Leskovcu do 12h glasalo preko 20 hiljada birača, izlasnost 17,5%

Danas se održavaju republički, lokalni i pokrajinski izbori. Prema preseku stanja Gradske izborne komisije u 12 časova, na području grada Leskovca izlaznost je 17,5 procenata, odnosno pravo glasanja iskoristilo je preko 20 hiljada birača.

Birališta su otvorena u 7 časova i građani će svoje pravo moći da iskoriste do 20 sati. Ukupno 117.670 birača na  području Grada Leskovca glasaće na nekom od 195 biračkih mesta.Napravljeno je deset radnih grupa od članova GIK-a, od kojih su 9 zadužene za 20 biračkih mesta, a jedna za 15.

Prilikom glasanja građani su dužni da imaju ličnu kartu ili drugu ispravu za dokazivanje identiteta. Svi birački odbori  dobili su obaveštenja o preporučenom načinu ponašanja i glasača i članova biračih odbora.

U okviru repuličkih izbora u trci je 21 izborna lista, a na lokalim 11.

Svoju građansku dužnost jutros oko 9 sati obavio je i gradonačelnik Leskovca i predsednik Gradskog odobra Srpske napredne stranke Goran Cvetanović u Osnovnoj školi Kosta Stamenković, na biračkom mestu broj 31.

Među političarima koji su glasali su i Oliver Antanasijević, kandidat za narodnog poslanika koalicije Zdrava Srbija – Bolja Srbija – Zdravo da pobedi na biračkom mestu broj 31, Bratislav Prokopović, kandidat za odbornika Grupe građana Za Leskovac zajedno na biračkom mestu broj 21, Tomislav Ljubenović, nosilac liste Doktor Vojislav Šešelj Srpska radikalna stranka

Na području vlasotinačke opštine, do 12 sati, glasalo je 25,5% upisanih birača.  Na 58 biračkih mesta pravo glasa ima 23.623 građana

Prema podacima sa svih 28 biračkih mesta u Opštini Medveđa ukupno je upisano 6 593 birača, od toga je do 12 časova glasalo 1 162 birača, odnosno 17,6 %, podaci su Radnog tela Republičke izborne komisije za Opštinu Medveđa. 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*