U Leskovcu formirano Dobrovoljno vatrogasno društvo

Jedan od ciljeva novoformiranog “Dobrovoljnog vatrogasnog društva” u Leskovcu je ostvarivanje i unapređenje sistema zaštite od požara, elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija, rečeno je na svečanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Leskovca  u sali Skupštine grada.

Ova sednica organizovana je povodom 1. marta – Svetskog dana civilne zaštite.

“Dobrovoljno vatrogasno društvo je neprofitna, stručna, nevladina i nestranačka organizacija osnovana na neodređeno vreme, čiji rad će, kako je rečeno na sednici Štaba za vanredne situacije, doneti trajnu korist lokalnoj samoupravi i njenim stanovnicima.

Gradonačelnik Leskovca  i komandant  Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović naveo je neke od najvažnijih koraka koje je lokalna samouprava preduzela u cilju sprečavanja posledica prirodnih nepogoda. Podsetio je da je u toku projekat izgradnje rasteretnog kanala Tulovske reke vredan 45 miliona dinara.

Skupu se obratio i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu Ivica Ranđelović, koji je ukazao na važnost obeležavanja Svetskog dana civilne zaštite. Sednici su prisustvovali predstavnici Policijske uprave Leskovac, Vojske Srbije, i članovi Okružnog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *