U Leskovcu i Vlasotincu, besplatni preventivni pregledi u nedelju

U nedelju, 7. aprila, biće organizovani besplatni preventivni pregledi u periodu od 08 do 16 časova, u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, među kojima su Opšta bolnica u Leskovcu i Dom zdravlja u Vlasotincu. Građani će moći da urade kardiološke preglede, EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Laboratorijske analize, odnosno određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi, obavljaće se u Laboratoriji Doma zdravlja. Kardiološke preglede, EKG i merenje krvnog pritiska, građani će moći da urade u internističkoj ambulanti Opšte bolnice, koja se nalazi na drugom spratu Doma zdravlja u Leskovcu. 

Iz vlasotinačkog Doma zdravlja obaveštavaju da će se u vremenu od 8 do 10 sati u laboratoriji određivati nivoi glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Zakazivanje nije potrebno, dovoljno je samo da građani dodju do zdravstvene ustanove u periodu od 8 do 16 časova.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika, koji se mogu kontrolisati ili lečiti, kao što su visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje i nedovoljna fizička aktivnost, navode stručnjaci u Opštoj bolnici, uz napomenu da prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *