U Leskovcu nema zaraženih koronavirusom

U Leskovcu zvanično nema zaraženih korona virusom, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Leskovca i šef  Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Jedna od prvih odluka ovog štaba bila je formiranje kol centra, kome je do sada upućeno 310 poziva, a bilo je i oko 70 izlazaka volontera kako bi nabavili namirnice za starije. Najavljeno je da se se radi na otvaranju dodatnih kol centara.

Kol centri će biti otvoreni u svim većim mestima u okolini Leskovca, u Grdelici, Vučju, Brestovcu, Pečenjevcu, Manojlovcu, Bratmilovcu, u naselju Ančiki, Vinarcu, Predejanu, Donjem Stopanju i Bobištu.

Kako je rečeno, danas će Štab za vanredne situacije dobiti prvi izveštaj Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu o nedeljnoj epidemiološkoj situaciji  na ovom području, na osnovu kojeg će  se donositi dalje odluke i mere. Sve zdravstvene ustanove u gradu funkcionišu adekvatno, samo u Domu zdravlja broj pacijenata smanjen je za 50 posto.

Ovom prilikom izražena je zahvalnost volonterima i sugrađanima na disciplini koju pokazuju, a istovremeno je apelovano  na sve da budu smireni i razumni u ovoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *