U Leskovcu sutra 35. Sajam zapošljavanja, spisak poslodavaca

Leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom kovida 19, sutra 20. aprila organizuje 35. Sajam zapošljavanja, koji će se održati u Leskovačkom kulturnom centru u periodu od 11 do 14 sati. Učešće je ove godine uzelo 15 poslodavaca, a u ponudi je  350 slobodnih radnih mesta.  

Među poslodavcima, koji su iz oblasti hemijske, prehrambene, tekstilne, elektro-industrije, ugostiteljstva i bankarstva, našla se i kompanija Erenli, koja će narednih meseci otvoriti novi pogon u Leskovcu. Pomenuta kompanija je, između ostalog, iskazala potrebu i za zanimanja za koja je neophodna visoka stručna sprema, poput administrativnih radnika, saradnika u logistici i ljudskim resursima. 

-Što se tiče traženih profila zanimanja, kada su u pitanju visokošlkolci, najtraženiji će biti diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, inženjeri prehrambene tehnologije, poljoprivredni, mašinski i elektro inženjeri, zapravo inženjeri tehničkih struka. Kada su u pitanju zanimanja srednje stručne spreme, tu će biti traženi konobari,kuvari, stolari, šivači, Prodavci, vozači i razne druge profesije – ističe  Marija Stevanović, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanjui planiranje karijere NSZ Leskovac.

Veliki broj pozicija je za radnike u proizvodnji, za koja mogu konkurisati nezaposlena lica bez obzira na stepen kvalifikacije i obrazovanja. Pojedina radna mesta su odmah upražnjena, dok će neka biti slobodna u narednih šest meseci, naglašava naša sagovornica. 

Sam Sajam zapošljavanja je jedan od  vidova posredovanja u zapošljavanju i predstavlja mogućnost nezaposlenim  licima da na jednom mestu konkurišu za više pozicija i kod više poslodavaca,  dok poslodavcima omogućavaju da na jednom mestu od većeg broja nezaposlenih lica prikupe radne biografije i prijave za posao, da stvore svoju bazu podataka o nezaposlenim licima i da u budućnosti kontaktiraju ta lica kako bi izabrali što kvalitetniju radnu snagu. 

Pored poslodavaca, na sutrašnjem sajmu biće promovidan i projekat radnih praksi koji realizuju Unicef i G grupa, a koji je namenjen mladima do 30 godina starosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*