U Leskovcu uvedena vanredna situacija

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području našeg grada, danas je u Leskovcu uvedena vanredna situacija. Ova odluka doneta je na sednici gradskog Kriznog štaba, a na predlog Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Uvođenje vanredne situacije, između ostalog, podrazumeva i pojačanu kontrolu sprovođenja propisanih mera od strane nadležnih organa, veći broj vozila u gradskom prevozu u vreme najveće frekvencije putnika, kao i pojačanu dezinfekciju javnih površina, stambenih zgrada, ugostiteljskih, prodajnih i drugih objekata.

“Analizirajući epidemiološku situaciju za period od 23. do 30. novembra, može se  zaključiti da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, pa se ona ocenjuje kao nepovoljna, sa tendencijom prelaska u vanrednu – istakla je na sednici Aleksandra Nikolić, vršilac dužnosti direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

“Na neophodnost uvođenja vanredne situacije ukazuje činjenica da je popunjenost kapaciteta u Kovid bolnici u proteklih nedelju dana porasla za 75 odsto – naglasio je gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga istakao je ovom prilikom da se i u većim inostranim kompanijama Jura, Aptiv, Falke, Autostop i Džinsi, poštuju propisane mere. Svim zaposlenima se meri temperatura, u obavezi su da nose zaštitne maske i vode računa o distanci, a takođe se sprovodi i pojačana dezinfekcija u prostorijama ovih fabrika.

Među merama donetih u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja epidemije, u svim ugostiteljskim, prodajnim i drugim objektima obavezno je da informacija o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *