U Leskovcu za sada bez vanredne situacije

Iako se epidemiološka situacija u Leskovcu ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, prema proceni Zavoda za javno zdravlje  broj obolelih u odnosu na broj stanovnika i dalje nije alarmantan, zbog toga na današnjoj sednici gradskog Štaba, vanredna situacije ipak nije proglašena. Doneta je odluka o pojačanoj kontroli i  rigoroznijem pridržavanju propisanih mera od strane Vlade Republike Srbije.

Broj obolelih i hospitalizovanih na nivou grada raste. Za poslednjih 7 dana  registorovano je 213 nova slučajeva, dok je u Kovid bolnici na lečenju 81 lice.

“Najveći broj novih pacijenata je među radno aktivnim stanovništvom, zbog čega se nameće zaključak da je pridržavanje propisanih mera ključno za suzbijanje širenja zaraze u kolektivima – ističe Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Situacija u školama za sada je pod kontrolom. Reigstrovan je mali broj obolelih i  nema uslova za prelazak na onlajan nastavu, iako tu  odluku donosi nadležno ministarstvo naglašava Marina Ilić, načelnica Školske uprave za Jablnanički i Pčinjski okrug.

Iako se Leskovac ne nalazi među 10  gradova sa najvećim brojem novozaraženih, povećani broj testiranja uslovio je da Vojska Srbije počne sa postavljanjnem šatora ispred kovid ambulanti.

Na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije naglašeno je da će rad svih inspeksijckih službi u narednom periodu biti pojačan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *