U lokalni parlament u Medveđi ulazi 6 političkih opcija, među njima i GG „Medveđa ima bolje – Miloš Drašković“

U Opštini Medveđa juče su pored parlamentarnih i predsedničkih izbora održani i lokalni. Prema prvim prelimiranim rezultatima Opštinske izborne komisije, na izbore za lokalni parlament od ukupno 6175 birača, juče je svoje pravo glasa iskoristilo 64 % građana.

U lokalnu skupštinu ući će ukupno šest koalicija ili stranaka. Najveće poverenje osvojila je lista “Aleksandar Vučić, zajedno možemo sve” sa osvojenih 47,52% glasova, potom sledi lista Grupe građana „Medveđa ima bolje Miloš Drašković“ sa 20,49 %. Treća po broju osvojenih glasova je lista „Ivica Dačić, premijer Srbije” sa  12,78%, četvrta je manjinska lista „Za Medveđu Demokratske partije Bujanovac” sa 7,29 %. Zatim slede, Partija za demokratsko delovanje Šaip Kamberi sa 4,54%  i Grupa građana Za razvoj Medveđe kojoj je pripalo 4,43 % glasova.

Na izborima za parlament Srbije, odnosno za predsednika Republike, pravo glasa imalo je  ukupno 6.235 građana. Najveći procenat poverenja od 70,06% osvojio je predsednički kandidat Aleksandar Vučić. Potom,  Zdravko Ponoš, sa 7,55 %, Milica Đurđević Stamenkovski sa 5,1% Miloš Jovanović sa 3,5% i Boško Obradović sa osvojenih 3,01%.

Na izborima za parlament Srbije, najveći procenat u Medveđi je osvojila lista „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“  sa 53,05% glasova. Potom slede, lista „Ivica Dačić premijer Srbije” sa 15,76% i Koalicija „Albanaca doline“ sa 7,67%.

Censuz su prešli i lista „Marinika Tepić – Ujedinjena Srbija“ sa 5,57%, potom koalicija „Nada za Srbiju” sa 3,38% i Srpska stranka Zavetnici sa osvojenih 3,06%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*