U Medveđi bojkot obornika u dogovoru sa Albancima

Medvedja

Medveđa – Sednica Skupštine opštine Medveđa sa jednom tačkom dnevnog reda “Razmatranje izveštaja Državne revizorske institucije o reviziji završnog računa budžeta opštine Medveđa za 2012. godinu” nije juče održana zbog bojkota odbornika grupe građana koju predvodi predsednik opštine Slobodan Drašković u saradnji sa koalicionim partnerima iz albanske Partije za demokratsko delovanje navodi su u saopštenju za javnost Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Medveđi.  

Državna revizorska institucija utvrdila je na desetine povreda zakona i raznih zloupotreba službenog položaja sa štetom za budžet opštine Medveđa samo u 2012. godini od oko 100 miliona dinara i podnela niz prekršajnih prijava protiv odgovornih lica i krivičnu prijavu predsedniku opštine kaže se u saopštenju.

Svesni ovih činjenica odbornici vladajuće većine nisu došli na zakazanu sednicu na kojoj je trebalo da se razmatra izveštaj o reviziji završnog računa budžeta opštine, pa ona nije mogla da se održi tvrde naprednjaci iz Medveđe.

U saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Medveđa dodaje se da je  vladajuća većina falsifikovala deo Odluke o budžetu opštine Medveđa za 2014. godinu naknadno dopisujući, kako se ističe, nove pozicije i menjajući postojeće mimo odbornika Skupštine opštine Medveđa!

Iz opštinskog odbora SNS-a iz Medveđe još jednom apeluju na nadležne organe da se kako se navodi urazume, prestanu sa opstrukcijom postupaka i birokratskim marifetlucima koji su izgubili bilo kakav smisao i rade ono za šta su plaćeni od države Srbije zaključuje se u saopštenju za javnost.