U Medveđi počela podela humanitarnih paketa najugroženijim stanovnicima

U Medveđi je počela podela humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za siromašne  i ugrožene stanovnike ove opštine. Među prvima pomoć su dobili članovi Udruženja “Srce za decu” i meštani mesnih zajednica Marovac, Sijarinska Banja, Negosavlje, Tulare, Petrilje, Mrkonje, Medevce, i romsko naselje, navodi se u saopštenju za javnost Štaba za vanredne situacije.

Podela paketa biće nastavljena i tokom narednih dana u ostalim mesnim zajednicama na području Opštine Medveđa, a po spisku koji je formiran u saradnji sa lokalnim Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad. 

U lokalnom kriznom štabu mole građane koji spadaju u navedenu kategoriju ugroženih, da budu strpljivi i imaju razumevanja,  jer opština Medveđa koordinira veći broj aktivnosti sa ciljem pružanja svakodnevne pomoći ljudima kojima nije dozvoljen izlazak iz domova.

Ukoliko postoje građani, da su kojim slučajem u prvoj podeli izostavljeni, mole se da se jave  na broj telefona 016/891-138, gde će biti evidentirani.

Sredstva za podelu humanitarne pomoći za vreme vanrednog stanja opredeljena su iz budžeta opštine, a određeni doprinos u vidu donacija namirnica dali su odgovorni i humani pojedinci rodom iz ovog kraja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *