U Medveđi potpisani ugovori za javne radove

Ugovor o angažovanju nezaposlenih osoba na sprovođenju javnih radova potpisan je između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske banje, Turističke organizacije opštine Medveđa i Javno – komunalnog preduzeća “Obnova” iz Medveđe. U okviru javnih radova, koji će se sprovoditi u naredna četiri meseca, biće angažovano ukupno 47 radnika.

Vrednost javnih radova iznosi 7,5 miliona dinara, s tim što opština Medveđa učestvuje sa tri miliona dinara, dok će ostatak obezbediti Nacionalna služba za zapošljavanje.

U Javno – komunalnom preduzeću “Obnova” biće angažovano njih 13 na poslovima čišćenja deponija, puteva i uređenja zelenih površina. U Domu zdravlja u Medveđi biće angažovano osam radnika na održavanju ordinacija i zaštiti životne sredine, odnosno na otklanjanju komunalnog otpada. Preko Turističke organizacije, trinaestoro radnika biće zaduženo za uređenje turističkih destinacija u Sijarinskoj banji i Medveđi, dok će u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u ovoj banji 13 radnika biti angažovano na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora.

Prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, istakao je da je ovo najveće izdvajanje opštine Medveđa za sprovođenje javnih radova do sada. On je dodao i da sezonski poslovi nisu trajna alternativa, ali da pomažu kako bi se prebrodili par meseci, s obzirom na to da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Dejan Stanković, naglasio je u svom obraćanju da sa opštinom Medveđa imaju standardno dobru saradnju.

“Ove godine je opština Meveđa izdvojila najveći iznos za javne radove u Jablaničkom okrugu od svih opština, a Medveđa, kao devastirano područje, imaće privilegije i kod zapošljavanja za stručnu praksu u narednom periodu”, zaključio je Stanković.