U narednih pet godina gasifikacija svih naseljenih mesta na teritoriji Leskovca

Gasifikacija svih naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca biće završena najkasnije u narednih pet godina, istaknuto je na konferenciji za medije u Svečanoj sali grada, prilikom potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Javnog preduzeća Srbijagas,  Grada Leskovca i kruševačkog preduzeća Rasina Energogas, strateškog partnera kojem su povereni radovi na ovoj investiciji.  

Kako je planirano, najpre će, u naredne tri godine, biti izvršena gasifikacija industrijske zone i velikih potrošača, a potom će, za najviše pet godina, evaj energent stići do najudaljenijih mesta na području grada na Veternici, tako da će svako individualno domaćinstvo imati mogućnost da bude priključeno na gasnu mrežu.  

Za početak obaveza izvođača je da ostavi 4500 priključaka, može da se taj broj poveća i na deset, petnaest hiljada, koliko bude zahteva. Cena priključka iznosi 780 evra sa PDV-om u dinarskoj protivvrednosti, a period otplate je tri godine- kaže Dušan Bajatović, direktor Javnog preduzeća “Srbijagas”.

Bajatović je podsetio da je posao na gasifikaciji Leskovca Srbija gas preuzeo od preduzeća Jugorozgas, koje će obaviti radove na još osam kilometara mreže, koliko su ugovorom obavezni.


Da je cilj lokalnog rukovodstva da snabdevanje gasom obuhvati celokupnu teritoriju Leskovca, naglasio je gradonačelnik Cvetanović.

Cilj potpisivanja ugovora je izgradnja energetskog objekta na teritoriji Leskovca, odnosno stvaranje uslova da se potrošači priključe na distributivni gasni sistem i da iskoriste prirodni gas. Ponoviću da je gas prirodni energent, da štiti životnu sredinu. Ovim ugovorom će se poboljšati uslovi života građana– istakao je Cvetanović.

Ovu investiciju, vrednosti oko 50 miliona evra, finansiraće preduzeće Srbijagas na period od 10 do 12 godina, u saradnji sa strateškim partnerom, istaknuto je ovom prilikom.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *