U nastavku sednice SO Vlasotince o projektima odbrane od poplava

Tokom nastavka sednice Skupštine opštine  Vlasotince, odbornici su usvojili Operativni plan za zaštitu od poplava za vode drugog reda. Zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić govorio je o sanaciji vodozahvata na reci Vlasini.

“U toku je izrada projekta hitnih sanacionih radova koji će zajedno finansirati opština i JP Srbijavode, koje je finasiralo i rekonstrukciju cevovoda odnešenog u poplavi u januaru i radove na delu oštećenog vodozahvata. Ljudi iz „Černog“ (Institut, prim.aut) su dali ponudu, očekujemo ugovaranje radova, da uradimo projekat i dobijemo dozvolu za rekonstrukciju brane jer se trenutno snabdevamo vodom za piće sa alternativnog vodozahvata. Čim se završi taj projekat, vrednost radova bi trebalo da budeoko 12-13 miliona – rekao je Kocić.

On je dodao da će posle tih hitnih sanacionih radova morati da se radi detaljan projekat rekonstrukcije vodozahvata, cevovoda, crpne stanice i cevovoda koji vodi do fabrike vode.

-Radni rok tih objekata je istekao, cevi stalno pucaju. Radimo na tome da fabriku vode ozakonimo, ucrtamo u katastar jer ne možemo da radimo projekte za rekonstrukciju dok ne izvršimo ozakonjenje tog objekta.Krenuli smo i sa projektima prepacelacije i spajanja jer se fabrika vode nalazi na 36 parcela koje su do dan danas poljoprivredno, a ne građevinsko zemljište. Takođe, završava se projekat Mandžinog potoka, reke Šišavice i svih ostalih vodotokova drugog reda  kako bismo sa Kancelarijom za upravljanje  javnim ulaganjima našli mogućnosti da finansiramo sve te projekte -objasnio je zamenik predsednika.

On je rekao da su predstavnici lokalne sampuprave imali već tri sastanka sa Ministarsvom građevine i da je dogovoreno da  u toku maja opština Vlasotince uđe u prvi krug projekta “Čista Srbija“, u vezi sa izgradnjom fekalne kanalizacije u svim većim seoskim mesnim zajednicama, uz izgradnju jednog novog postojenja i uz rekonstrukciju dela postojeće kanalizacije.

Odbornička većina usvojila je i predlog rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća.

U delu pitanja i predloga odbornika, odbornik Dragiša Petrović  zatražio je odgovor zašto u Stajkovcu nema lekara svakog dana, već tri puta nedeljno,  a odbornik Ivan Rajković (SPS) zatražio je od predsednika opštine da smeni svog pomoćnika iz iste partije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *