U Opštoj bolnici sve spremno za početak rada Kovid centra

Zbog povećanog broja novozaraženih od virusa korona u leskovačkoj Opštoj bolnici, sve je spremno za ponovni početak rada Kovid centra. Službe za infektivne bolesti i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u potpunosti  su ispražnjene, a vraćena je i zaštitna ograda između ovog dela i glavne zgrade Opšte bolnice.

Sam početak rada zavisi od popunjenosti kruševačke Kovid bolnice.

Pacijenti kojima je potrebna hospitalizacija još uvek se šalju u Kovid bolnicu u Kruševcu. Međutim, s obzirom na povećanje broja zaraženih, odnosno lica kojima je neophodna lekarska intervencija, u Opštoj bolnici u Leskovcu,  pripremljeno je sve za prijem prvih pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Služba fizikalne medicine i rahabilitacije je ovog puta prebačena u prostorije Dečjeg dispanzera, na Odeljenje sportske medicine.

Služba za infektivne bolesti je, takođe, ispražnjena u potpunosti, dok se na grudnom  još uvek nalaze nekovid  pacijenti koji se inače ovde leče.

U kruševačku Kovid bolnicu juče su poslata četiri pacijenta sa težom kliničkom slikom, a ovaj broj je različit iz dana u dan, naglašava direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *