U petak vatrogasci izvode javno-pokazne vežbe u Leskovcu, Vlasotincu i Gazdaru

Iz Odeljenja za vanredne situacije obaveštavaju javnost da će se u petak 5. novembra sa početkom od 10 časova, u sklopu vežbe „SISTEM 2021“, održati združene javno-pokazne vežbe u Leskovcu – zgrada Osmospratnica, u Vlasotincu – trg ispred zgrade opštine Vlasotince i u Medveđi – Flotacija rudnika Lece u Gazdaru.

Na ovaj način biće proverena spremnost, mobilnost i stručna osposobljenost svih subjekata zaštite i spašavanja na teritoriji vlasotinačke opštine. Vežbe se istovremeno sprovode u 50 gradova i opština Srbije.

Štab u Vlasotincu obaveštava javnost da će na početku i na kraju vežbe biti provera rada sirene za uzbunjivanje, odnosno sirene za prestanak opasnosti. S obzirom na to da u vežbi učestvuju i zaposleni u Opštinskoj upravi, Uslužni centar u petak neće raditi u vremenu od 10 do 12 sati. Štab poziva građane koji žele da prisustvuju vežbi da dođu na trg ispred zgrade opštine u petak 5. novembra u 10 sati.

Prema rečima nadležnih, slična vežba, kojom se proverava koordinisanog rada više republičkih i lokalnih organa u akciji spasavanja, nije održana duže od tri decenije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*