U pohodu na vrh Morič učestvovali i trudnica i osamdesetdvogodišnjak

Tradicionalna akcija u okviru koje planinari iz više gradova u Srbiji pešače do Moriča, stazom dugom 12 kilometara, održana je juče.

Učešće je uzelo oko 150 planinara iz Trstenika, Niša, Aleksinca, Donjeg Dušnika, Sokobanje, Vranja, Preševa, Babušnice, Pirota, Dimitrovgrada, Bosilegrada, Lebana, Bornice, Leskovca i Vlasotinca.

Preko Starog groblja, Brezovice i Samarnice do planinskog vrha koji se nalazi na 877 metara nadmorske visine, planinari su se spustili do planinarskog doma u mahali Kopilanci. Tamo su ih dočekali domaćini uz dobrodošlicu i uz gulaš i kupus.

Ovu srednje zahtevnu stazu prešli su i najstariji učesnik pohoda na Morič, Mirko Dimitrijević iz Vranja, koji ima 82 godine, trudnica Nikolina Dabić iz Sokobanje, kao i najmlađi planinari, osmogodišnji Ivan Marjanović i sedmogodišnji Tadija Todorović.

“Broj učesnika akcije kojom se penjemo na Morič iz godine u godinu se povećava. Sve nas okuplja ljubav prema prirodi i planinskim vrhovima, a dobre atmosfere ima na pretek – rekla je direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *