U ponedeljak počinje akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije za 2021/2022.godinu

Akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Leskovca za 2021/2022. godinu počeće u ponedeljak, 28.juna, navode u saopštenju za javnost u Odeljenju za zaštitu životne sredine. Akciju sprovodi firma „Rakom 92“ iz Beograda i Zavod za javno zdravlje Leskovac, a stručni nadzor vršiće niški Zavod.

Akcija sistemske dezinsekcije podrazumeva tretmane larvi i odraslih formi komaraca, suzbijanje krpelja na javnim zelenim površinama, dezinsekciju kolektivnog stanovanja, poslovnih i pomoćnih opštinskih prostorija. Kada je reč o deratizaciji, ovaj proces biće sproveden na  grobljima, u „nehigijenskim“ naseljima, kanalizacionim mrežama, priobaljima, javnim zelenim površinama i podrumskim prostorijama kolektivnog stanovanja.

Na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje iz Leskovca, suzbijanje bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja, kao i deratizaciju podrumskih prostorija u zgradama, moguće je vršiti u periodu od 28. juna do 10. avgusta, uz poštovanje svih epidmioloških mera. Ukoliko, u pomenutom periodu, dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa virusom Covid – 19, prekinuće se izvođenje navedene usluge.

Građani Leskovca će o svakoj aktivnosti na otvorenom ili objektima biti obavešteni lepljenjem plakata na vidnim mestima, sa datumom i vremenom kada će se tretman vršiti.

Iz ovog odeljenja podsećaju da su dve larvicidne akcije i jedno zamagljivanje odraslih formi komaraca, koje su sprovedene sredinom maja i početkom juna, bile sastavni deo ugovornih obaveza iz prethodne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*