U Predejanu otkriven spomenik Draganu Pavloviću Pelagiji

U parku u centru Predejana otkriven je spomenik Draganu Pavloviću Pelagiji, nekadašnjem vlasniku motela “Predejane” i jednom od najuglednijih privrednika s juga Srbije, koji je iznenada preminuo marta 2020. godine.

Spomenik Draganu Pavloviću podignut je zahvaljujući sredstvima porodice i prijatelja, u Predejanu, rodnom mestu za koje se zdušno borio i koje nikada nije zaboravio, istaknuto je na ceremoniji otkrivanja.

Pre minuta ćutanja spomenik su zajedno otkrili Draganova supruga Marina Pavlović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nakon čega je usledilo polaganje venaca.

Svi koji su poznavali Dragana Pavlovića opisivali su ga kao velikog zaljubljenika u Predejane, koji je često pokazivao i svoju nesebičnu, humanu i dobrotvornu stranu. Pored velikog uspeha, Dragan je pre svega bio čovek velikog srca, humanista, donator, prijatelj sporta i ktitor crkve “Sv. Arhangel Gavrilo”. Veći deo života proveo je u Rusiji, ali nikada nije zaboravio svoje rodno mesto.

Zbog svega što je za života uradio za Predejane, mesna zajednica je pokrenula inicijativu da se u parku u centru ovog mesta Draganu Pavloviću Pelagiji podigne spomenik. Najglasniji zagovornici ove ideje bili su Draganov prijatelj Zoran Stojanović i rođak Zoran Pavlović.

Spomenik je radio profesor Zdravko Joksimović sa Fakulteta za likovnu umetnost iz Beograda, a izlila ga je umetnička livnica Stanišić iz Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*