U prvom upisnom krugu popunjena sva mesta u Medicinskoj, Ekonomskoj, Tehničkoj i Muzičkoj školi u Leskovcu

Konačni rezultati raspodele svršenih osmaka po srednjim školama i obrazovnim profilima objavljeni su danas na portalu Moja srednja škola. Prema navedenim rezultatima, škole na području Jablaničkog okruga u kojima su sva mesta popunjena su Medicinska, Ekonomska škola „Đuka Dinić“, Tehnička škola „Rade Metalac“ i Muzička škola „Stanislav Binički“, a neraspoređeni učenici će tokom trajanja upisa, 14. i 15. jula, moći da se opredele za neku od ostalih srednjih vaspitno-obrazovnih ustanova.

Imajući u vidu da je ove godine broj svršenih osmaka manji za 160 u odnosu na prethodnu, verovatno će doći do gašenja nekih obrazovnih profila u pojedinim srednjim školama na području okruga.

U Školskoj upravi Leskovac kažu da još uvek nemaju podatke koje su škole u pitanju, dodajući da će ove informacije imati tek krajem avgusta, nakon što bude završen i drugi upisni rok.

Inače, od 1760 svršenih osmaka na području Jablaničkog okruga, malu maturu je polagao 1681 učenik, odnosno 1142 đaka na teritoriji Leskovca od ukupno 1198.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *