U Sijarinskoj Banji osveštan Prijateljski pravoslavni kamp

U Sijarinskoj Banji osveštan je Prijateljski pravoslavni kamp namenjen deci, mladima, ugroženim višedetnim porodicama sa područja Jablaničkog okruga. Izgrađen je uz blagoslov bratstva manastira Hilandar, vladike niškog Arsenija, a uz podršku i pomoć ljudi dobre volje.

Njima je danas iguman manastira Hilandar Metodije, uručio gramate, a jedan od dobitnika je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Osveštanje pravoslavnog kampa u Sijarinskoj Banji obavili su episkop niški Arsenije, iguman manastira Hilandara Metodije i vladika Vranjski Pahomije, u prisustvu brojnih vernika i donatora. Ideju  koja je potekla iz Manastira Hilandar o stvaranju pravoslavnog kampa u Sijarinskoj Banji, blagoslovio je vladika niški Arsenije, nakon čega je krenula i njena realizacija. Kamp će imati program po kome će funkcionisati uz blagoslov bratstva manastira Hilandar.

Početkom novembra prošle godine, čitane su molitve za početak izgradnje ovog kampa, podsetio je vladika niški Arsenije.

Ukupno 27 Hilandarskih gramata dodeljeno je pojedincima koji su u svoje ili ime svojih kompanija, gradova i opština dobili ova priznanja za iskazanu pomoć u izgradnji kampa. Gradonačelnik Leskovca Goran  Cvetanović, izrazio je zadovoljstvo što je prisustovao činu osveštanja.  

Iguman manastira Hilandar Metodije, prisustovao je i liturgiji u hramu Svetog Ilijeu Sijarinskoj Banji, a ovu svetinju obišao je i leskovački gradonačelnik.

One thought on “U Sijarinskoj Banji osveštan Prijateljski pravoslavni kamp

  1. Hvala Bogu da neko misli na nas Pravoslavne Srbe u tom delu Jablanickog okruga.
    Srbija se mora vratiti gospodu Isusu Hristu, ako zelimo da nam krene nabolje.
    Pravoslavni Srpski Hram je dar za nas i nasu Srpsku decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *