U Specijalnoj bolnici “Gejzer” 25 zaraženih od korone. Danas smeštena nova grupa ljudi

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinjskoj Banji  u petak 17. juna proglašena je epidemija kovida 19. Naime, u prethodna tri dana prisustvo korona virusa utvrđeno je kod 22 korisnika i troje zaposlenih u ustanovi.

Na današnjem zasedanju Komisije za bolničke infekcije, koja funkcioniše pri Specijalnoj bolnici „Gejzer“, Zavod za javno zdravlje Leskovac dao je predlog mera, kojima se, između ostalog, nalaže da se narednih dana ne vrši prijem novih gostiju.

Zbog proglašenja epidemije u jeku sezone deo meštana Sijarinske Banje okupio se juče ispred bolnice Gejzer, ne dozvolivši direktoru Zoranu Radenkoviću da uđe u ovu ustanovu. Nakon toga, usledila je ostavka Radenkovića na mesto direktora. On je u telefonskom razgovoru sa našim novinarom istakao da je ostavku podneo iz moralnih razloga, smatrajući da je to njegova dužnost nakon svega što se tokom jučerašnjeg dana desilo ispred bolnice, mada je postupao u skladu sa zakonom i po nalogu Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Predlog mera Zavoda za javno zdravlje Leskovac, osim one koja se odnosi na obustavu prijema novih gostiju, podrazumeva nošenje maske, držanje fizičke distance, pojačanu dezinfekciju i merenje temperature kod zaposlenih i korisnika bolnice. Međutim, danas je nakon obavljenog testiranja, smeštana nova grupa gostiju. Kako nadležni tvrde konačnu odluku o daljem radu Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzer daće Ministarstvo zdravlja.

Gosti koje smo zatekli ispred bolnice „Gejzer“ negodovali su, zbog testiranja koje je sprovedeno.

Meštani koji izdaju stanove turistima kažu da su zabrinuti za svoju egzistenciju, dodajući da su u avgustu prošle godine, kada je na dvadeset četiri dana proglašena epidemija u bolnici „Gejzer“, imali velike gubitke.

Na njihovu konstataciju da prošle godine tokom zimskog perioda, kada je korona virus potvrđen kod 15 zaposlenih u bolnici, nije proglašena epidemija, direktor Sokolović odgovara da je reč o periodu godine kada nije bila sezona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *