U subotu podela nagrada mladim talentima grada Leskovca, 301 kandidat ispunjava uslove konkursa

Na dan Svetog Save, u subotu 27. januara, biće uručena ukupno 301 nagrada mladim talentima, za šta je iz budžeta Grada Leskovca, posredstvom Fonda za mlade talente koji funkcioniše pri Kancelariji za mlade, izdvojeno 15,5 miliona dinara. Pravilnikom koji je izmenjen, uvećani su i iznosi dodeljenih novčanih sredstava, tako da će studenti sa ostvarenim prosekom 10 dobiti 100 hiljada dinara, umesto nekadašnjih 40 hiljada.

Za učenike koji su ostvarili značajne rezultate na republičkim ili međunarodnim takmičenjima, odnosno osvojili jedno od prva tri mesta iz oblasti kulture i umetnosti, nauke i obrazovanja, kao i sporta, visina nagrade se kreće od 30 do 50 hiljada dinara.

Takođe, kandidati koji su pohađali seminare u Istraživačkoj stanici „Petnica“, u zavisnosti od broja seminara dobiće 20 ili 40 hiljada dinara.

Od ukupno 316 prijavljenih u okviru konkursa, koji je trajao do kraja 2023. godine, 301 kandidat ispunjava predviđene uslove.

Od 2013. godine, kada je obnovljen Fond za mlade talente, odnosno pružanje podrške najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima, do sada je nagrađeno više od pet hiljada mladih, a za ove namene iz gradskog budžeta opredeljena su ukupno 144 miliona dinara.

Takođe, kandidati koji su pohađali seminare u Istraživačkoj stanici „Petnica“, u zavisnosti od broja seminara dobiće 20 ili 40 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *