U Svečanoj sali Grada Leskovca podeljeni ugovori predstavnicima medija

Predstavnicima medija čiji su projekti odobreni na konkursu za sufinansiranje sadržaja iz oblasti javnog informisanja, danas su podeljeni ugovori u sedištu grada. Grad Leskovac će u 2024. godini podržati 30 projekata sredstvima u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, što je za deset miliona dinara više od sume koja je za ove namene izdvojena prošle godine.  

Ugovore je predstavnicima medija uručio gradonačelnik Goran Cvetanović. On je u svom obraćanju istakao da će ova sredstva omogućiti medijima da nastave da se bave istraživanjem, informisanjem, ali i edukacijom građana.  

,,Verujemo da će ovih 30 ugovora doprineti jačanju medijske scene u našem gradu i regionu, promovisanju kvalitetnog novinarstva i unapređenju javnog dijaloga. Kroz ove projekte, podstičemo transparentnost, odgovornost i otvorenost, to su temelji zdravog i demokratskog društva.Hvala svim medijskim kućama i novinarima koji su aplicirali za ove ugovore, kao i komisiji koja je pažljivo razmatrala sve prijave. Vaša posvećenost informisanosti je od neprocenjive važnosti za našu zajednicu.“, istakao je Cvetanović.

U ime medijskih kuća koje su danas dobile ugovore obratio se Saša Stanković, urednik portala Pragmatikos, koji se, između ostalog, zahvalio gradonačelniku na podršci koju pruža medijima, podsetivši da je Grad Leskovac ove godine povećao izdvajanja za ovu oblast, dok su pojedini gradovi smanjili sredstva.

Inače, na konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja pristiglo je 48 prijava, od kojih je komisija razmatrala 47, a ukupna potraživanja medija iznosila su 96 miliona 600 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *