U toku dana se završava rekonstrukcija putnog prelaza na pruzi između Lipovice i Pečenjevca

Na magistralnoj pruzi Beograd – Niš – Preševo – državna granica, danas su počeli radovi na rekonstrukciji putnog prelaza između stajališta u Lipovici i stanice u Pečenjevcu, a njihov završetak očekuje se u večernjim časovima.

Radove vredne 2,5 miliona dinara finansira Infrastruktura železnice Srbije i Javno preduzeće Putevi Srbije, istaknuto je na konferenciji za novinare gradskog rukovodstva koja je održana ovim povodom.

“Radovi na rekonstrukciji putnog prelaza na magistralnoj pruzi još jedan su dokaz dobre sardnje lokalne samouprave grada Leskovca i republičkih preduzeća – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanovć.

On je podsetio i da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao premijer 2017. godine prisustvovao puštanju u rad rekonstruisane i modernizovane deonice pruge Vinarce – Đorđevo, kojom su završene sve tri deonice na međunarodnom železničkom Koridoru 10 između Niša i Preševa. Jedan od ciljeva svih investicija je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Ono što je još neophodno uraditi kako bi bezbednost učesnika u saobraćaju bila na zadovoljavajućem nivou, i kako bi bile izbegnute situacije u kojima je rampa podignuta prilikom prolaska voza je osim građevinskih radova, izvršiti zamenu siganlizacije i opremu na pružnim prelazima za šta je zadužena elektrotehnička delatnoot u okviru Infrastruktura železnice Srbije, istakli su predstavnici ovog preduzeća na konferenciji za novinare.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji putnog prelaza na magistralnoj pruzi između Lipovice i Pečenjevca, saobraćaj se odvija alternativnim pravcem: Brestovac – Zaplanjska Toponica – Grdanica – Razgojna – Brejanovce – Pečenjevce.

Izvođač radova je preduzeće Trejs Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *