U toku jučerašnjeg dana u Leskovcu registrovano 19 novoobolelih, u Kovid bolnici 21 radnika Jure

U toku jučerašnjeg dana u Leskovcu je registrovano19 novoobolelih, što nas upozorava da su opreznost i poštovanje mera zaštite i dalje veoma važni, iako je vanredno stanje ukinuto, rečeno je na konferenciji za novinare lokalnog Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije koja je održan nakon sednice štaba.

 U leskovačkom Kovid centru hospitalizovan je 21 radnik kompanije Jura, od čega je prisustvo virusa za sada potvrđeno kod njih sedam, dok je zakazano testiranje za još 200 zaposlenih.

Aleksandra Nikolić, vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje navela je sve mere koje je ova ustanova preduzela u prethodnom periodu, a povodom epidemiološke situacije u ovoj fabrici. Jedna od poslednjih bila je poziv za zajednički sastanak menadžmenta Jure i Štaba za vanredne situacije, koji je održan pre dva dana,a zbog pogoršanja epidemiološke situacije u pogonima kompanije. Nakon tog sastanka, Zavod za javno zdravlje predložio je određene mere.

Na konferenciji za novinare bilo je reči i o radu Kovid bolnice, gde je do sada bilo angažovano 90 lekara, 160 medicinskih tehničara i oko 78 nemedicinskog osoblja.

Za polazak u vrtiće Predškolske ustanove Vukica Mitrović, od ponedeljka, 11. maja, prijavljeno je za sada 336 mališana.

Gradonačelnik Leskovca naglasio je da je tokom marta i april prošle godine u leskovačkoj Opštoj bolnici od drugih bolesti umrla 91jedna osoba, a da su u istom periodu ove godine preminula 74 lica, od toga od korona virusa 4.

Kovid ambulanta koja se nalazi u zdravstvenoj stanici broj 3 u Leskovcu radiće ubuduće od 7 do 22 sata, a kroz ovu ustanovu prošlo je dosada 1.175 pacijenata, dok je Hitna pomoć pružila zdravstvene usluge za 1.208 osoba, rečeno je na konferenciji za novinare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *