U toku jutra zbog pada na ledu desetak osoba zatražilo lekarsku pomoć

U leskovačkoj Opštoj bolnici, u toku ove sedmice povećan  je broj pacijenata koji se javljaju sa povredama usled pada na ledu.

Samo danas prepodne bilo ih je desetak i najčešće  su to prelomi ručnih  i skočnih zglobova, potkolenica, kao i nagnječenja različitih delova tela – rekao je  u izjavi za našu televiziju Miomir Kačarević, načelnik Službe ortopedije i traumatologije.

Najveći problem u ovoj, ali i drugim službama kod kojih se izvode operacije, je nedostatak anesteziologa s obzirom na to da  je 7 njih pozitivno na korona virus, a trojica su angažovana u kovid bolnicama u Kruševcu i Nišu. 

Zbog ovakve situacije, u slučajevima koji ne moraju da budu hitno sagledani, pacijenti duže čekaju na intervenciju. U Opštoj bolnici trenutno rade samo dva anesteziologa u smeni, od kojih je jedan angažovan u svim operacionim salama.

Povrede koje nastaju prilikom pada su bolne i zbrinjavaju se u toku 24 sata i to u zavisnosti od težine. U nekim slučajevima se saniraju gipsom, ali je kod težih preloma neophodna operacija.

“Prelomi mogu biti manje opasni, ali i  teški, kao  kada je u pitanju kuk ili butna kost – kaže naš sagovornik.

Lekari apeluju na sugrađane da po ovakvom vremenu ne izlaze iz kuće bez preke potrebe, kao i  da, ukoliko hodaju po poledici, vode računa o tome da ruke ne drže u džepovima.

VIŠE O OVOJ TEMI VEČERAS U PANORAMI TELEVIZIJE LESKOVAC 19h, 22h i 23.30h

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *