U toku polaganje ispita i prijavljivanje za upis na Tehnološki fakultet

Junski ispitni rok koji je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu završen krajem prošle nedelje, protekao je bez ikakvih odlaganja, a već je krenulo prijavljivanje ispita za julski, koji treba da bude gotov do polovine narednog meseca, odnosno 15. jula.

Nakon toga, već sredinom avgusta kreće novi ispitni rok, rekao je u izjavi za Televiziju Leskovac dekan ove visokoobrazovne ustanove Ljubiša Nikolić.

Istovremeno 22. juna počelo je prijavljivanje kandidata za upis na osnovne studije. Ovaj leskovački fakultet na tri studijska programa može upisati maksimalno 120 studenat na budžetu, odnosno 123, jer su još tri mesta predviđena po afirmativnim merama i to jedno za lice romske nacionalnosti, zatim za osobu sa invaliditetom i jedno mesto za državljanina Republike Srbije koji je srednju školu završio u inostranstvu.

Nikolić ističe da se zbog aktuelne epidemiološke situacije na samom ulazu u zgradu fakulteta primenjuju zaštitne mere od dezobarijera, preko nošenja zaštitnih maski i dezinfekcije, do merenja temperature.

Kada je reč o procesu polaganja ispita, svi studenti su raspoređeni na propisanoj udaljenosti, uz obavezno nošenje maske i rukavica, koje su obavezne i za profesore. 

Budući kandidati moći će da se za upis na Tehnološki fakultet opredele za jedan od tri studijska programa: organsko-hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo, ekološko i farmacetusko-kozmetičko inženjerstvo, zatim studijski program  hemijske tehnologije sa dva modula prehrambene i biotehnologije i za tekstilne tehnologije, u okviru koje postoje dva modula: tekstilno inženjerstvo i industrijski dizajn tekstilnih proizvoda. Osnovne akademske studije na Tehnološkom fakultetu traju osam semestara.

Rok za prijavu i podnošenje dokumentacije budućih kandidata je 27. jun tekuće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *