U toku postavljanje vodovodne mreže od Donje Jajine do Gornje Jajine i Palikuće. Građani: “dugo se čekalo na ovo”

Na ulazu u Gornju Jajinu u toku su radovi na postavljanju primarne vodovodne mreže od Donje do Gornje Jajine i Palikuće u ukupnoj dužini od 2,6 kilometara. Ovaj posao, finansiran sa 11,8 miliona dinara iz budžeta Grada Leskovca, trebalo bi da bude završen za desetak dana. Ovo selo danas je posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa predstavnicima Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“.

Važno je napomenuti da se tek sa izgradnjom vodovodne mreže iz pravca Velikog Trnjana stvaraju uslovi za postavljanje razvodne mreže u naseljenim mestima Gornja Jajina i Palikuća, a samim tim i za priključenje stanovnika na vodovodnu mrežu. Izrada projektno-tehničke dokumentacije za taj deo cevovoda je u toku.

Prilikom obilaska radova gradonačelnik Cvetanović je pomenuo da je do sada za izgradnju vodovodne mreže na području grada Leskovca uloženo oko 900 miliona dinara i da je postavljena mreža u dužini od preko 94 hiljade metara. On je ovom prilikom govorio i o drugim investicijama koje su realizovane u ovom delu grada.

Građani se slažu da je izvođenje radova na postavljanju vodovodne mreže od velike važnosti za sve njih i da se na to čekalo dugo.

Inače, radovi na postavljanju vodovodne mreže u ovim selima radi se na osnovu generalnog projekta snabdevanja vodom grada Leskovca iz akumulacije Barje koji je urađen od strane Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“. Izvođač radova od Donje do Gornje Jajine i Palikuće je firma „Eurokop“ iz Vinarca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *