U toku radovi na zameni vodovodne mreže u Kosmajskoj ulici u Leskovcu

U Kosmajskoj ulici u Leskovcu, u dužini od gotovo 700 metara, u toku su radovi na zameni vodovodne mreže. Ukupna vrednost ove investicije je 8,4 miliona dinara.

“U Kosmajskoj ulici dolazilo je do čestih kvarova i havarija na dotrajalnoj vodovodnoj mreži. U takvim situacijama dodatna otežavajuća okolnost bila je činjenica da su vodovodne cevi postavljene na preko dva metra dubine i da su se pored njih nalazile i kanalizacione, telefonske i elektroinstalacije. Upravo zbog toga, u slučajevima kvara stanovnici ove ulice ostajali su bez vode i po 7,8 časova – objasnio je direktor JKP “Vodovod” Leskovac Staniša Ristić.

OKO 100 STANOVNIKA KOSMAJSKE ULICE DOBIĆE NOVU VODOVODNU MREŽU

Do sada je zamenjeno 150 metara, a za manje od 60 dana biće postavljen i ostatak cevi, čime će Kosmajska ući u grupu od preko 60 ulica u kojima je od 2015. godine zamenjena stara dotrajala vodovodna mreža.

Uz napomenu da je reč o poslu koji se poslednjih godina obavlja u kontinuitetu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je na ulice u ovom delu grada u kojima je ranije izvršena zamena vodovodne mreže.

“Rekonstruisana je vodovodna mreža u ulicama Radanskoj, Sutjeskoj, Lepše Stamenković, Jovana Diskića, 9 Jugovića, za šta je izdvojeno 44,8 miliona dinara – nabrojio je gradonačelnik, dodajući da je ukupno 750 miliona dinara potrošeno unazad nekoliko godina za zamenu vodovodne mreže na području grada Leskovca.

Izvođač radova na zameni dotrajale vodovodne mreže u Kosmajskoj ulici je firma „Hidro solution“ Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *