U Vlasotincu broj novih pregleda i obolelih u blagom pada

Prosečan broj pacijenata na dnevnom nivou u Kovid ambulanti vlasotinačkog Doma zdravlja od ponedeljka je oko 200, što je znatno više u odnosu na prošlu nedelju kada je prosek bio 130, pokazuju podaci ove ustanove. Razlog su, pre svega, doznake za bolovanje koje pozitivni pacijenti moraju da dostave poslodavcima na kraju meseca.

Dobra vest je da se u strukturi pacijenata smanjuje broj novih pregleda koji sada čine trećinu, dok dve trećine pacijenata dolazi na kontrolni pregled, kažu u Domu zdravlja.

U blagom padu je i broj zaraženih. Novih 10 pozitivnih u poslednja 24 sata su rezultati dobijeni na antigenskim testovima, a trenutno se čekaju rezultati 154 PCR testa.

U ovoj ustanovi od prošlog četvrtka borave ekipe koje montiraju novi rentgen apparat, a nakon saglasnosti Direktorata za radiacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, on će početi sa radom, o čemu će građani biti pravovremeno obavešteni.

Štab za vanredne situacije insistira na striktnom poštovanju mera, kako bi se ubrzalo poboljšanje situacije u vlasotinačkoj opštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*