U Vlasotincu otvoreno jedinstveno upravno mesto

Jedinstveno upravno mesto u Vlasotincu počinje sa radom u ponedeljak 28. septembra od 7 časova u prostorijama nekadašnjeg Uslužnog centra, rečeno je na svečanom otvaranju u prisustvu Branka Ružića, ministra državne uprave i lokalne samouprave. Za formiranje ovog Jedinstvenog upravnog mesta, resorno ministarstvo izdvojilo je 6,5 miliona dinara, a lokalna samouprava 650 000.

Ovom prilikom ministar Ružić obavestio je javnost da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo javni poziv za prijavu lokalnih samouprava i gradskih opština za realizaciju projekta uspostavljanja jedinstvenih upravnih mesta. 

“Ja danas mogu da iskoristim priliku da pozovem sve jedinice lokalne samouprave da se prijave na javni poziv koji smo upravo danas objavili za ovu godinu, za šta je opredeljeno 20 miliona dinara. Očekujem da se do 4 opštine ili grada (4 jedinice lokalne samouprave) prijave i da i one realizuju jedan ovakav projekat.”, kazao je ministar na konferenciji za novinare.

Zahvaljujući otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta, stanovnici opštine Vlasotince će jednim dolaskom na šalter moći da dobiju neophodne informacije u vezi sa ostvarivanjem svojih prava, podnesu zahteve, kao i da na istom mestu, u predviđenom roku, preuzmu rešenja i neophodnu dokumentaciju, bilo da je reč o socijalnim davanjima, izvodima iz registara matičnih knjiga, lokalne poreske administracije i drugo. 

“Opštinska uprava Vlasotince primi mesečno oko 800 zahteva građana i formira, na godišnjem nivou, oko 10 000 predmeta, tako da će objedinjena procedura svakako doprineti efikasnijem radu službenika i verujem, većem zadovoljstvu korisnika usluga.”, istakao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Ovo je deveto upravno mesto otvoreno na teritoriji Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *