U Vlasotincu počinje realizacija 18 projekata

Predstavnici 18 neformalnih grupa sa područja vlasotinačke opštine potpisali su danas ugovore sa organizacijom Divac omladinski fondovi kojima su obezbedili sredstva za realizaciju manjih projekata u
svojim sredinama.


“Od pet opština i gradova u kojima realizujemo ovaj projekat, u Vlasotincu smo imali najveći broj prijavljenih projekata, ali i najkvalitetnijih – rekao je savetnik na projektu u ime DOF-a Đorđe Perišić.
Član Opštinskog veća Aleksandar Jović pohvalio je inicijativu mladih ljudi koji su želeli da nešto urade u svojoj sredini.


“Sada smo završili pola posla, sledi relaizacija projekata kojima ćete poboljšati uslove života mladih u svojoj zajednici. Ukupna vrednost ovih projekata je 1,6 miliona dinara, a opština Vlasotince učestvovala je sa 700.000 dinara – rekao je Jović.


Predloženi projekti tiču se uređenja sportskih terena, prostora za mlade, pešačkih staza, zaštite životne sredine i slično.

“Ja sam ponosan na činjenicu da je u našoj opštini bilo najviše kandidovanih projekata, da su svi prošli i da su prvenstveno iz ruralnih sredina – rekao je koordinator DOF-a Vlasotince Jovan Stanković. On je
podsetio na činjenicu da opština Vlasotince već skoro 10 godina sarađuje sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“.

Projekti neformalnih grupa realizuju se u okviru projekta Nemačke razvojne inicijative „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u saradnji sa resornim ministarstvom, a
podržavaju Divac omladinski fondovi u pet lokalnih samouprava: Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Obrenovcu, Prokuplju i Zaječaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *