U Vlasotincu ponovo proglašena vanredna situacija

Na  predlog Štaba za vanredne  situacije, predsednik opštine Bratilav Petrović uveo je ponovo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Vlasotince, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Prema  podacima Doma zdravlja u prethodna dva dana bilo je po 40, odnosno 42 pozitivna pacijenta na korona  virus, uzimajući u obzir i PCR i antigenske testove. To je polovina broja testiranih,pokazuje  statistika. Takođe, broj pacijenata u kovid ambulanti kreće se oko 200 dnevno.

Vrtić Kolibri, u okviru PU „Milka Dimanić“, biće zatvoren na 14 dana, zbog toga što je od 18 vaspitača šest zaraženo, a šest je u izolaciji. Članovi štaba uputili su preporuku Školskoj upravi da deca od prvog do četvrtog razreda OŠ „8.oktobar“ pređu na pohađanje nastave na daljinu.

Dezinfekcija  javnih prostora  i stambenih zgrada se nastavlja. Što se tiče sportskih aktivnosti, na njih se primenjuje  odluka republičkog štaba o sportskim takmičenjima.

Komandir Policijske stanice u Vlasotincu Filip Stanković rekao je da je obaveza svakog građanina da prijavi policiji svakog građanina koji ne poštuje mere izolacije, a da će nadležni dalje postupati po tim prijavama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *