Ubio najboljeg druga na žurci u svojoj kući

ubijeni Timotije

Lipovica –  Učenik četvrtog razreda Srednje tehničke škole “Rade Metalac” iz Leskovca Timotije Kocić (18) umro je u nedelju rano ujutro od posledica ranjavanja pištoljem koje mu je naneo njegov drug N.Z.(17).

Tragedija se dogodila jedan sat posle ponoći, u selu Lipovica udaljenom 17 kilometara od Leskovca, u pomoćnom objektu porodične kuće roditelja N.Z..
Otac ubijenog mladića Saša Kocić za smrt svog sina krivi državu i lokalne vlasti zato što u selu nema hitne pomoći.

otac 2

“Moj sin je upucan oko jedan sat posle ponoći a do 2.20 mu nije pružena nikakva pomoć. Prosto je neverovatno da selo koje ima preko 600 domaćinstava nema ni jedno vozilo hitne pomoći, zdravstvenu stanicu. Eto koliko su opdgovorne lokalne vlasti. Njih najviše krivim. Ovde može nekome i da se sloši preko noći I da umre jer lekarima treba pola sata da dođu do bolesnika”, priča Saša Kocić za našu televiziju.

kuca u kojoj se desilo ubistvo

Prema njegovim i navodima komšija, Timotije Kocić je sa N.Z. i njegovom braćom celo veče proveo u pomoćnoj zgradi na žurci. Otac preminulog mladića sumnja da nije reč o ubistvu iz nehata.

“On je pištolj čuvao u bačvi u podrumu. To mi je i sin pričao. Kako su mi ispričali drugovi koji su bili tamo N.Z. je najpre pucao kroz prozor a potom u mog sina, koji je pokušao da pobegne” priča nam otac preminulog mladića.

Kako kaže, svog sina je upozoravao da se ne druži sa N.Z.

timotije

“To su tri brata. Ne zna se koji je od koga problematičniji. Jas am sinu govorio da će mu doći glave, ali nije me slušao. Taj isti N.Z. je nekoliko puta lomio naše poštansko sanduče iz obesti. To je govorilo da ima nešto protiv mog sina, ali on me nije slušao. Sada se plašim da moj mlađi sin ne izazove jo veću nesreću. Od kako je saznao šta se desilo priča kako će da osveti brata” priča nam nesrećni otac.

Kuća , u kojoj se desilo ubistvo, pusta je i niko iz te porodice ne želi da komunicira sa meštanima sela koji se okupljaju ispred dvorišta.

“Znali smo da će nešto strašno da se desi. Protiv starijeg brata tog N.Z. se vodi postupak pred sudom za nasilničko ponašanje. Ni otac im nije bio ništa bolji u tim godinama. A N.Z. prošle godine uopšte nije ni išao u školu. Čuli smo da je pauzirao” priča njihov prvi komšija.

Za Timotija kažu da je bio miran, tih i povučen mladić. Celo selo se čudilo kada su počeli dag a viđaju u društvu bahate braće.
Drugovi Timotija su šokirani ubistvom, a na društvenim mrežama ostavljaju tužne poruke preminulom mladiću.

Brate, otišao si ti,

nema te više, počivaj u miru,

ovu pesmu tebi ja pišem,

ovu pesmu tebi ja pišem ;:(

BRate mojjj Volim te, i počivaj u miruu!”

napisao je Timotijev najbolji drug sa kojim se nesrećni mladić i okumio.

OGLASILA SE I POLICIJA:

Leskovačka policija saopštila je da je uhapsila sedamnaestogodišeg mladića iz okoline Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje oružja i eksplozivnih materija. Policija je mladića uz krivičnu prijavu privela sudiji za maloltenike Višeg suda u Leskovcu.

Ovaj mladić se tereti da je noćas oko ponoći u dvorištu porodične kuće u okolini Leskovca, hicem iz vatrenog oružja pogodio u stomak devetnaestogodišnjaka, koji je zbog zadobijene telesne povrede  preminuo u bolnici u Leskovcu.

Prilikom vršenja uviđaja pronađen je pištolj za koji se sumnja da je korišćen za izvršenje ovih krivičnih dela.