Učenici Ekonomske škole uskoro na praksi u Grčkoj

Zahvaljujući projektu „Benefiti usklađivanja poslovanja sa evropskim standardima“, u čijem fokusu je aktivnost mobilnosti učenika, 15 đaka Ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu dobilo je priliku da pohađa praksu u trajanju od 14 dana u Grčkoj u aprilu mesecu.

Prema rečima profesorke Karoline Prokopović, učenici će obavljati praksu u grčkim kompanijama i sticati nova znanja i veštine, koje će im biti od velikog značaja u daljem ličnom i profesionalnom usavršavanju. Između ostalog, biće upoznati sa evropskim standardom e – fakturisanja u računovodstvu, kao i sa osnivanjem i upravljanjem firmama, koje se bave trgovinom na veliko u međunarodnom okruženju. Takođe, ova četrnaestodnevna praksa će doprineti i usavršavanju jezičkih kompetencija učenika u inostranstvu.

Sve ovo je moguće, zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa partnerima iz Soluna, koja doprinosi internacionalizaciji Ekonomske škole.

Ostvaren uspeh i poznavanje engleskog jezika bili su odlučujući prilikom odabira učenika.

Govoreći o najskorijim rezultatima ove vaspitno-obrazovne ustanove, tim Ekonomske škole, koji je bio angažovan na izradi biznis plana na internacionalnom učeničkom takmičenju „The School Enterprise Challenge“ osvojio je srebrnu nagradu.

Njhov zadatak bio je da uspostave stvarne poslove u školi. Reč je o osmišljavanju sopstvene poslovne ideje, pisanju poslovnog plana i stvarnom pokretanju školskog biznisa.

Inače, projekat „Benefiti usklađivanja poslovanja sa evropskim standardima“ prihvaćen je i odobren za finansiranje u okviru programa Erazmus plus. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *