Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole posetili Narodnu banku Srbije i Kompaniju Koka-kola

Učenici drugog i trećeg razreda Trgovinsko-ugostiteljske škole Leskovac, obrazovnog profila komercijalista u okviru projekta „Finansijsko opismenjavanje učenika“ posetili su izložbeni prostor Narodne banke Srbije i učestvovali premijerno na radionici „Znamenite ličnosti na novčanicama“.

Đaci su bili u mogućnosti da obiđu muzej NBS, gde su im stručni kustosi objasnili sve o istoriji novca u našoj zemlji, pojmu i ulozi centralne banke, značajem štednje, kao i kako prepoznati falsifikovani novac.Takođe su imali priliku da odgledaju film edukativnog karaktera o hiperinflaciji iz perioda 1993. godine prošlog veka. Ono što je učenicima bilo posebno zanimljivo je to što su dobili novčanicu sa njihovim likom, izrađenom na licu mesta.


Nakon realizovane radionice, učenici su posetili kompaniju Coca Cola Hellenic i jedan deo proizvodnog pogona gde su se upoznali sa tehnologijom prerade, ali i organizacijom proizvodnog procesa, tako da su iz prve ruke imali uvid kako „iznutra“ izgleda i funkcioniše jedna moderna i svetska kompanija.

Na obostrano zadovoljstvo, naša škola će biti u prilici da im na isti način i uzvrati gostoprimstvo.