Udruženje “I ja se pitam”poziva gradsku vlast da se izjasni o načinu organizovanja javne rasprave o budžetu za 2022.

Udruženje građana „I Ja se Pitam“ poziva gradsku vlast da se izjasni na koji način planira da organizuje javnu raspravu o budžetu. Podsećamo da je statutom grada i zakonom o lokalnoj samoupravi predviđeno da javna rasprava traje najmanje 20 dana, a da još uvek nema najave na koji način i gde kao građani ili organizacije možemo da učestvujemo u njoj.

Kao zainteresovani građani tražimo od vlasti da javno objavi predlog budžeta za 2022. godinu i jasno predstavi prihodne stavke, kao i projekte koji su planirani za narednu godinu u njemu.

Očekujemo da građani koji plaćaju organe i funkcionere vlasti imaju uvid u to šta se planira, kao i da se omogući kritička rasprava o planiranom načinu trošenja javnih sredstava za narednu godinu.

Podsećamo gradsku vlast i građane da svaki zaposleni u Leskovcu, po poslednjim podacima o prosečnoj neto zaradi mesečno, u budžete republike i grada izdvaja  u proseku između 3 i 4 hiljade eura godišnje, pa stoga zahtevamo da budžet prođe javnu ocenu i da služi interesima svih građana, a ne pojedinaca ili pojedinih političkih partija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *