Uhapšen bombaš

Bomba 1

Leskovac-  Policija je uhapsila i predala Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, T.C. 66 godina iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti i neovlašćeno proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Leskovačka policija je 18. marta ove godine, na osnovu naredbe sudije  za prethodni postupak izvršila pretres prostorija u kojima živi T.C. i tom prilikom  pronašla i oduzela dve ručne bombe, oko 420 metaka različitog kalibra, dva okvira za pištolj, trombonski nastavak i nož  za automatsku pušku, suzavac i dve kutije sa barutom.

T.C. se takođe tereti da je 26. februara ove godine oko ponoći u Leskovcu aktivirao i bacio ručnu bombu kašikaru u dvorište kuće u kojoj je sa porodicom živela S.M. U ovoj eksploziji povređenih osoba nije bilo već je na stambenim objektima u ulici prouzorokovna materijalna šteta.

Takođe se sumnja da je T.C. krajem juna meseca prošle godine,  postavio „na potez“, na  kapiji  dvorišta  ručnu bombu, u kojem je živela S.M., ali ona nije eksplodirala već je od strane policijskih službenika demontirana i uklonjena. 

Sudija za prethodni postupak je na predlog Osnovog javnog tužilaštva T.C. odredio pritvor, saopšteno je iz Policijske uprave.