Uhapšena tri lica zbog sumnje da su oštetila JKP “Imovina” Lebane za više od 6 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. S. rođenog 1957. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja oštetivši Javno komunalno preduzeće „Imovina“ Lebane za oko 6 miliona dinara, navodi se u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su i N. I., rođen 1981. godine, odgovorno lice preduzetničke radnje „Ilić Tit 018“, i Ž. M., 1990. godište, odgovorno lice PR „Žig Kolar“ iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Kako se sumnja, N. S. bivše odgovorno lice JKP „Imovina“ Lebane, je u septembru 2020. godine u ime JKP “Imovina” zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke, pa je preduzetničkoj radnji „Ilić Tit 018“ na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni.

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo. U ime JKP “Imovina” iz Lebana zaključio je ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem PR “Žig Kolar” Ž. M., bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, navedenoj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun 3.533.528 dinara.

N. S. je odgovornim licima preduzetničkih radnji pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.123.528 dinara i za taj iznos oštetio JKP „Imovina“ iz Lebana, dok su odgovorna lica novac zadržala za sebe iako su znala da radovi nisu izvedeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *