Ukupno 212 građana unaprediće energetsku efikasnost svojih stambenih objekata uz podršku Grada i resornog ministarstva

Ukupno 212 građana Leskovca imaće mogućnost da unapredi energetsku efikasnost svojih stambenih objekata, uz finansijsku podršku lokalne samouprave i resornog ministarstva. Njima su danas u skupštinskoj sali grada uručeni ugovori u okviru Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na području Leskovca. Takođe, lokalna samouprava je sklopila ugovore i sa 18 privrednih subjekata, koji su zaduženi za izvođenje radova.

Mere obuhvaćene programom energetske sanacije obuhvataju zamenu spoljašnjih prozora ili vrata, postavljanje termičke izolacije na spoljašnjim zidovima, zatim zamenu postojeće peći ili kotla efikasnijim, kao i ugradnju toplotnih pumpi ili solarnih panela, odnosno kolektora.

U ime korisnika sredstava prisutnima se u Skupštinskoj sali grada Leskovca obratila Ivana Marjanović, dok je preduzetnik Dragan Jović, govorio u ime izvođača radova.

Grad Leskovac je sklopio ugovore i sa 18 privrednih subjekata, a jedan od njih je i preduzetnik Dragan Jović. Ovo je inače, druga godina zaredom, kako se kompanija čiji je on vlasnik angažuje na sprovođenju mera energetske sanacije. Jović je ovom prilikom istakao da se sve veći broj korisnika sredstava iz godine u godinu opredeljuje za ovu kompaniju.

Lokalna samouprava je za ovu namenu u gradskoj kasi za 2023. godinu, opredelila 18 miliona dinara, a ista suma je izdvojena iz bužeta Ministarstva rudarstva i energetike.

U okviru Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije za porodične kuće i stanove na području grada Leskovca za fizička lica, stiglo je ukupno 230 prijava građana, od kojih 212 ispunjava uslove predviđene konkursom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *