Ukupno tri osobe obolele od Covid-19 na području Jablaničkog okruga

U Leskovcu su dve osobe obolele od virusa Covid-19, a prvi slučaj oboljenja zabeležen je i u Vlasotincu, što znači da je ukupan broj zaraženih na području Jablaničkog okruga sada tri. Lekar sa Internog odeljenja leskovačke Opšte bolnice, kod kojeg je postajala sumnja na prisustvo virusa u organizmu, nije inficiran, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare lokalnog Stručno-operativnog tima.

Broj osoba u samoizolaciji  koje su bile u kontaktu sa registrovanim slučajevima oboljenja,  je 165, među njima je i 18-oro lica  koja se nalaze pod lekarskim nadzorom.  Sinoć je testirana još jedna osoba i rezultati analiza sa Instituta „Torlak“ se čekaju. Nakon što je potvrđeno da lekar sa Internog odeljenja nije zaražen, njegove kolege i ostalo medicinsko osoblje, vraćeni su na posao.  

U Službi za fizikalnu medicinu od danas radi ambulanta za zbrinjavanje osoba sa povišenom telesnom temperaturom. Posebna oprema u vidu skafandera, zaštitnih maski, kapa i naočara je stigla u određenoj meri.

Broj osoba koje su došle iz inostranstva i nakon  prijavljivanja Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu, su izolaciji je 649.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *