Uoči Međunarodnog dana mladih podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih pojekata

Grad Leskovac je, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, i ove godine, u okviru programa “Aktiviraj se”, finansijski podržao 14 projekata đačkih parlamenata i udruženja sa ukupno 2 miliona dinara.

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obeležava sutra, 12. avgusta, ugovore o realizaciji projektnih aktivnosti predstavnicima ovih udruženja i parlamenata u Svečanoj sali grada uručio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Kako je istaknuto ovom prilikom, projekat “Aktiviraj se” ima za cilj motivaciju mladih i njihovo angažovanje na poboljšanju uslova života u lokalnoj zajednici.

Lola Stojanović, predsednik Učeničkog parlamenta leskovačke Gimnazije, zahvalila se Gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću za konstantno ulaganje u napredak i znanje mladih, kao i Kancelariji za mlade koja je odobrila njihov projekat za opremanje učionica belim tablama.

„Naše stare zelene table su svima poznate i prenele su mnogo znanja prethodnim generacijama, ali je vreme da ih zamenimo novim, belim tablama jer su preglednije, lakše se održavaju, lakše su za čitanje i pisanje i sigurna sam da će biti inspiracija za mnoge nove kreacije.

Podrška za ovaj projekat nam mnogo znači, jer će da obeleži jedno novo razdoblje Gimnazije i učiniće naše obrazovanje i obrazovanje budućih generacija još uspešnijim nego što je do sada bilo. Moram da iskažem sreću i ponos što sam u ovoj školi i što mogu da budem jedan mali deo njenog unapređenja“, zaključila je ona.

Predstavnici lokalne samouprave, prilikom uručenja ugovora, naveli su i ostale mere podrške koje realizuje grad Leskovac, a koji su usmereni ka stvaranju boljih uslova za mlade ljude.

Inače, programom „Aktivraj se“ lokalna samouprava već devetu godinu zaredom daje podršku omladinskom aktivizmu i volonterizmu i do sada je za ovu svrhu opredeljeno 13 miliona dinara za podršku 130 projekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *