URUČENE NAGRADE MLADIM TALENTIMA POVODOM DANA GRADA

Povodom Dana grada – 11.oktobra, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, uručili su novčane nagrade mladim talentima koji su u proteklih godinu dana postigli zapažene rezultate u svom školovanju, stručnom usavršavanju ili na nekom od takmičenja u zemlji i inostranstvu. Ovom prilikom nagrade su dodeljene za ukupno dve stotine mladih ljudi, za šta je iz gradske kase preko Fonda za mlade talente, izdvojeno 5,7 miliona dinara.

Sanja Janković, studentkinja treće godine Pravnog fakulteta u Nišu sa prosekom 9,8, po drugi put je dobitnica novčane nagrade grada Leskovca, koja, kako kaže, za nju predstavlja podstrek i motiv da nastavi putem kojim je krenula.

Čestitajući roditeljima koji su uspeli da izvedu decu na pravi put, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rekao je da ovi mladi ljudi, najbolji među najboljima, predstavljaju primer počasnih građana Leskovca i Srbije.

Dodeli nagrada prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić i direktor “Srbija vode” Goran Puzović kojima su kasnije na svečanoj sednici Skupštine grada uručene Oktobrske nagrade – pohvale.

Fond za nagradjivanje mladih talenata osnovan je pre deset godina. Nakon što je obnovljen 2012. godine, za sedam godina preko ovog fonda uručeno je ukupno 2.700 ugovora u vrednosti od oko 75 miliona dinara.